sousoší Kalvárie

Mohutný hranolový, podélně řešený sokl se střední částí vystupující jako rizalit, na jehož čele je zhotovena rokajová kartuše se vtesanou datací 1799 (v. p. 7 cm), před níž jsou umístěny dva kamenné stupně. Boční pole dekorují na čelech vystupující rámy, v nichž snad bývaly nápisy. Na levém lze spatřit nepatrné pozůstatky textu OBNOVENO / 1935. Sokl ukončuje římsa se třemi profilovanými nástavci pro sochy světců. Zleva: sv. Petr, Pieta (Panna Marie s Kristem v náručí) a sv. Jan Evangelista. Světci jsou oděni v bohatě zřasený šat s hlubokými záhyby, Kristus pouze v bederní roušku. Všechny čtyři postavy mají kolem hlav plechové zlacené svatozáře. Sv. Petr holohlavý, v pravé dlani svírá svazek klíčů, levou paži tiskne na prsou, s hlavou nachýlenou ke středové skupině. Nad Pietou se tyčí evidentně pozdější pískovcový kříž s christogramem, do nástavce sousoší je zapuštěna ozdobná kovaná lucerna. Sv. Jan Evangelista prostovlasý, se sepjatýma rukama, s pokorou vzhlíží ke středové Pietě. Kalvárii ze tří stran ohrazuje ozdobný kovový plůtek s vrátky v čelním poli. Výška cca 400 cm, šírka cca 300 cm.