zámek

Patrový objekt sestává ze dvou spojených částí: ze S lichoběžníkové čtyřkřídlé části kolem malého dvora a valbovou střechou a věží nad J křídlem, na J přiléhá dvoukřídlá část vybíhající k Z, s mansardovou střechou. Věž má jehlancovou střechu. Střechy kryty prejzy. Na V straně skalní výchoz. Fasády S části jsou hladce omítané, členěné soklem a podstřešní římsou, s obdélnými okny v šambránách, věž je zdobena průběžnou sgrafitovou bosáží. Hlavní vstup v podobě kamenného rustikovaného obloukového renesančního portálu je umístěn na sedmiosém Z průčelí. J barokní část je členěna rustikovanými lisenami a římsami, okna se šambránami. V dvorním konkávním koutě J části je umístěno nízké schodiště s balustrádou, vedoucí k obdélnému vstupu do zvýšeného přízemí, nad vstupem římsa s vloženým obloukem. Přízemí jsou částečně klenutá a patra mají trámové stropy. Nad vstupem byla umístěna pamětní deska připomínající pobyt Františka Palackého na zámku.