městský dům

Patrový dům stojí zhruba uprostřed jižní fronty zástavby Mostní ulice, založený zhruba na vodorovné ploše. V jižní části parcely nepravidelný dvůr. Dům má obdélný půdorys s delší stranou ve směru sever-jih, dvě nadzemní podlaží a sklepy. Ve východním traktu přízemí průjezd. Sedlová střecha ukončena na severu valbou, krytina z bet. tašek esovek, komín z neomítnutého cihelného zdiva. Severní fasáda hladká, členněná hladkým kordonovým pásem, v patře nárožními lisénami a profilovanou korunní římsou. Před poslední opravou fasády hrubé omítky s patrnými stopami po zvětšování okenních otvorů - 4 na výšku obdélná okna s nově vsazenými překlady ze železných nosníků. Vlevo portál do průjezdu, ostění pod omítkou lemované cihlami, záklenek segmentový. Vpravo obdélný vstup se zděným ostěním. Do přízemí ústí jedno na výšku obdélné výkladcové okno vsazené do mělké niky sklenuté segmentem.