výklenková kaplička sv. Jana Nepomuckého

Válcová zděná omítaná kaplička. Válcové tělo kapličky vyzděno zřejmě z lomového kamene. Kaplička ukončena stříškou ve tvaru velmi nízkého kužele, krytá bobrovkami. U paty kapličky po obvodu v zemi zapuštěny kamenné hranoly. K severovýchodu těleso kapličky prolomeno vysokou půlkruhovou nikou, orámovanou tenkou hladkou šambránou, ukončenou nepravidelným segmentovým obloukem. V nice původně stávala socha sv. Jana Nepomuckého, dnes pouze světcův obrázek. Niku kryje železná mříž se dvěma vodorovnými a sedmi svislými pruty. Mezi pruty mříž zdobena esovitými a srdčitými pásky. V úrovni vrcholu oblouku obepíná těleso kapličky plastická římsa, vespodu s pásem přerušeným obloukem niky, z pásu vyrůstá obloun. Nad římsou korunní římsa stejného typu.