nájemní dům

Třípodlažní řadový dům se sedlovou střechou a symetrickým průčelím o šesti okenních osách. Krajní osy jsou vsazeny do širokých, mělkých rizalitů lemovaných pilastry a završených nad korunní římsou vysokými štíty. Dům tvoří spolu s domy č.o. 5, 7, 9 a 13 osově symetrický celek, od domů č.o. 5 a 13 se liší pouze osazením středového střešního vikýře, od domů č.o. 5 a 7 tvarem nadokenní římsy v krajních osách. S domem č.o. 9 má totožné architektonické prvky. Fasáda je prolamována velkými obdélnými čtyřdílnými okny, v rizalitech širokými okny téměř čtvercovými s rozšířenou svislou příčkou doplněnou pilastrem. V suterénním soklu jsou vsazena ležatá obdélná okénka. Přízemí je pásově bosováno a od pater odděleno stupňovitou římsou. V ose průčelí, v místě středních dvou okenních os, se nachází obloukový portál lemovaný šambránou s klenákem a po stranách doprovázený dvojicemi pilastrů na patkách a s hlavicemi, nesoucích předstupující část římsy coby kladí. Okna 1. patra jsou osazena na slabou parapetní římsu završující hladký parapetní pás, pod okny vystupující, v rizalitech v šířce oken prolomený balustrádou. Meziokenní pilíře jsou zdobeny horizontálními pásky. Okna 2. patra jsou položena na výrazné parapetní římsy nesené dvojicemi korintských konzol, v rizalitech jsou římsy na celou šířku mezi pilastry , podložené dekorovaným páskem. Parapety a meziokenní pilíře jsou vyplněny obdélnými deskami s hrubým povrchem. Okna obou pater jsou lemována šambránami s ušima a v pozici frontonu završena výraznými římsami (v 1. patře v rizalitech ve středech obloukově vyklenutými) nesenými dvojicemi (v rizalitech trojicemi) korintských konzol. Široké pilastry lemující rizality ve vysokém řádu obou pater jsou posazeny na vysoké sokly s obdélnými vpadlinami a skládané patky a završeny korintskými hlavicemi. 2. patro je završeno skládaným páskem oddělujícím půdní vlys s ležatými obdélnými půdními okénky a mezilehlými deskami s hrubým povrchem. Vlys je zakončen vejcovcem, následuje silně vyložená korunní římsa, v rizalitech předstupující, podložená zubořezem a nad pilastry dvojicemi konzol. Nad rizality se za korunní římsou vypínají složitě tvarované štíty s trojúhelným vrcholem, prolomené dvojicemi obdélných okének s dekorativní nadparapetní mříží. V ose průčelí mezi štíty je na korunní římse posazeno menší, složitě členěné a bohatě tvarované průčelí střešního vikýře s jediným obdélným okénkem, završené špicí.