kostel sv. Jakuba

Jednolodní orientovaný kostel s pětibokým presbytářem s opěráky, J předsíní, sakristií na S straně presbytáře a asymetricky umístěnou věží na JZ nároží. Nároží armována kvádry. Okna hrotitá, S strana lodi a presbytáře bez oken. Loď a J předsíň kryty sedlovými střechami, nad předsíní zvlněný štít; presbytář a sakristie se střechami valbovými. tašky bobrovky. Na věži střecha jehlancová, maltová. Loď plochostropá - strop dřevěný, malovaný. Triumfální oblouk hrotitý. Presbytář sklenut křížovou klenbou s žebry, závěr paprsčitě. J předsíň před gotickým portálem sklenuta valenou klenbou se styčnými výsečemi. Sakristie plochostropá. V Z části dřevěná kruchta. V JZ koutě sloup vynášející věž podklenutou pasy. Nástěnné malby gotické.