dům

Obdélné patrové roubené stavení se sedlovou střechou, krytou eternitem. Hlavní štítové průčelí je obráceno k západu. Přízemí je roubené, dělené podstávkou do dvou polí, v každém poli je jedno obdélné okno, dvoudílné, dvoukřídlé, dělené do 6 tabulek, uložené do jednoduché dřevěné šambrány na visutém dřevěném parapetu, První patro je děleno shodnými okny do dvou os. Vlastní plocha štítu je do vzorů vykládaná dvěma typy břidlice, ve štítu jsou umístěna dvě jednoduchá zasklená okna ve dvou osách. Do dvorní části na průčelí navazuje přízemní přístavek s pultovou střechou z neomítaných cihel. Hlavní podélné průčelí je v přízemí v pravé části světnice roubené, osazené dvěma zabedněnými okny, v roubené části patra oknem jedním. V levé polovině je v přízemí i patře stavení zděné, hladce omítané. V této části přízemí je vsazen mírně zapuštěný vstup jednokřídlými dveřmi v dřevěném ostění. V patře této přesazené části byla asi původně pavlač, přebedněná, se dvěma zabedněnými okny. Zadní V orientované průčelí je v přízemí prolomeno čtvercovým oknem, zakrytým plechem, v prvním patře pak dvěma dalšími okny, a ve štítu, vykládaném do vzorů eternitovými šablonami, jedno centrální malé okénko. K této části je v přízemí přidružena nevhodná novodobá stavba garáže.