brána a branky

Mezi farou a sýpkou se nachází brána vjezdu do farního dvora a branka, jíž se dne vstupuje přímo do vstupní chodby fary. Bránu tvoří dvojice pilířů a mezi nimi nad pravoúhlým vjezdem vyklenutý segmentový štít prolamovaný pravidelným vertikálním rastrem hranolových pilířků. Pilíře jsou z čelní strany členěny horizontálně předstupujícími sokly a vertikálně pilastry, pravoúhlá branka je završena převýšeným hranolovým útvarem arkýřovitě vystupujícím nad vstupním otvorem. V bráně jsou zavěšena dvoukřídlá vrata nahoře otevřená a členěná rastrem vertikálních hranolků. Pravoúhlá branka propojující farní dvůr s pozemkem bývalého hřbitova je kryta sedlovou stříškou vybíhající ze střechy chlévů, v brance jsou zavěšeny jednokřídlé dveře kombinované konstrukce.