dům

Patrový roubený statek se sedlovou střechou. Hlavní průčelí domu otočeno na V stranu. Patro domu vyneseno ozdobně profilovanými podstávkami v průčelí. Vstup do objektu z prostoru dvora. Přes celou obytnou část domu v prvním patře vstup do původních komor přes venkovní pavlač. Dům prošel větší přestavbou na počátku 20. století. Původní chlévy byly přestavěny na obytné místnosti. K domu přiléhá na Z straně objekt stodoly, který uzavírá dvůr domu do písmene „L“. Na V průčelí domu bylo odstraněno téměř veškeré roubení přízemní obytné místnosti. Stěna byla vyzděna. Vlevo nahoře dochován fragment původního omítnutí celé stěny i s původní barevností. Pravděpodobně byla celá stěna tzv „v kožichu“ a pod tím ukryté roubení bylo na omítce naznačeno namalovanými bílými a černými pruhy. Prostor původního výměnku a část štítu byla postavena znovu. Okna a dveře byly v nedávné době vyměněny. Zůstaly dochovány pouze okna z přestavby počátku 20. století v prostoru původních chlévů. Okna komorová, dvouramenná, dělena ve 2/3 výšky, čtyřtabulková. Dispozice domu pravděpodobně zcela změněna úpravou domu na počátku 20. století i dalšími pozdějšími úpravami. Střecha kryta betonovými taškami.