sýpka

Samostatně stojící patrová sýpka, v uzavřeném dvoře vesnické usedlosti čp. 12, naproti obytnému stavení. Sýpka na obdélném půdorysu, podélnou osou orientovaná ve směru S-J, vyzděná z lomového kamene se zbytky omítky. Střecha sedlová pokrytá bobrovkami. Jižní štítové průčelí ve střední ose s obdélným vstupním otvorem s dřevěným ostěním. Ve zděném trojúhelném štítu tři pyramidově seskupené nestejné obdélné větrací otvory. Mezi větracími otvory, ve středu štítu, nika pro sošku ukončená obloukem. Před vstupem v jižním průčelí původně umístěna vysunutá vstupní "šíje" s obloukovou archivoltou s nadklenutím (odstraněna). Podélné průčelí do dvora se dvěma obdélnými štěrbinovými okénky. Průčelí ukončeno skosenou hladkou korunní římsou.