městský dům

Podsklepený patrový dům obdélného půdorysu, s valbovou střechou krytou prejzy, osazený ve svahu. Střecha je protažena směrem k č. p. 66 tak, že s ním tvoří řadový objekt. Ve střeše z obou stran dva vikýře ve tvaru volských ok a na východní straně při hřebeni dva komíny z režného zdiva z šamotových cihel. Východní průčelí čtyřosé, se vstupem uprostřed. Severní průčelí je trojosé, v přízemí jsou sklepní okénka. Fasády jsou hladké, členěné plastickými okenními paspartami, fabionovou římsou a hrubě omítaným soklem. Výplně okenních otvorů jsou dvoukřídlé, šestitabulkové. Domovním vstupem se vchází do segmentem zaklenuté chodbičky, kolmé k průčelí domu. Z ní vzadu stoupá do patra schodiště. Z chodbičky vlevo se vchází do sklepa položeného souběžně s průčelím domu. Je zaklenut kamennou valenou klenbou. Obě patra domu jsou plochostropá. Směrem k hradu je před domem předzahrádka, oddělená od komunikace nízkým plaňkovým plotem.