výklenková kaplička

Kaplička je vsazena do ohradní zdi zahrady, která probíhá paralelně cca 5 m od silnice. Tvořena je zděným pilířem mírně obdélného půdorysu (větší část hmoty pilíře posunutá do zahrady). Stanová stříška zakrytá bobrovkami; ve vrcholu železný křížek na podstavci z bílých cihel. Předsazený sokl končí šikmo sklopenou ploškou. Pod stříškou vysazená římska s šikmo podseknutým čelem. Zdivo opatřeno štukovou omítkou. Hrany pilíře seříznuté. V horní části východního čela pilíře výklenek; na výšku obdélný se segmentovým záklenkem; vnitřek výklenku má zkosené rohy; v patě výklenku římska s šikmo podseknutou spodní plochou; od líce mírně posunutý dřevěný rám se zaskleným křídlem. K bokům pilíře přisazena podezdívka plotu zahrady.