socha sv. Jana Nepomuckého

Socha se nachází v těsné blízkosti areálu zámku, zhruba 20 východně od domu čp. 58. Umístěná na vodorovném zatravněném prostranství, okolo ohraničená železným tyčovým zábradlím nevelká obdélná plocha zpevněná betonem a po obvodě vysypaná pískem, na jihu v zábradlí dvířka. Podstavec sochy vysoký necelý 1,5 m má čtyřboký profil, provedený ze žuly, dřík ve spodní části křivkovitě vypouklý. Na každé straně dříku ryté zrcadlo s vykrajovanými půlobloučky, podstavec končí předsazenou krycí deskou. Na podstavci osazená vlastní socha světce v pokleku s pokrčenou pravou nohou. Světec má ruce sepjaty na prsou v modlitebním gestu, klečí na oblaku s hlavičkami puttiů. Při pokrčené světcově noze je andílek držící krucifix jako světcův atribut. Hlava světce s dlouhým splývavým vlasem, obličej mírně pohublý, lemovaný řídkým plnovousem, pootevřená ústa. Socha vyjadřuje velký sklon k velkoryse pojatému, citlivě interpretovanému detailu a k vysoké dynamičnosti.