městský dům

Jednopatrový zděný nárožní dům, se třemi okenními osami, se sedlovou střechou pokrytou eternitovými šablonami, do Hradské ulice se štítovou orientací a do ul. Branské s okapní orientací. Branská ulice překlenuta třemi prampouchy. Fasáda do ul. Hradské-V přízemí k čp. 82 vstupní otvor ukončený obloukem. Směrem k nároží dvě obdélná šestitabulková okna s rovným nadpražím. V úrovni terénu ulice malé sklepní okénko. Přízemí ukončeno hladkým pásem. Okna v patře obdélná šestitabulková s rovným nadpražím, hladce orámovaná. Patro ukončuje korunní profilovaná římsa. Nad korunní římsou štít na vysoké atice ukončené profilovanou římsou, ve středu přerušenou otvorem, ukončeným obloukem. Otvor orámovaný v nátěru fasády, zasahující dolní třetinou do atiky, s dřevěnou plnou výplní. Štít s vykrojenými vyzdívkami, ukončený obloukem na profilované římse. Fasáda do ul. Branské-Ve vyústění Branské ulice tři prampouchy s klenutými oblouky, pokryté prejzy. Průčelí do Branské ulice hladké, za prampouchy směrem od nároží šikmo seříznuté zdivo přízemí. V závěru uličního průčelí směrem od nároží v přízemí tři obdélná šestitabulková okna s rovným nadpražím v líci zdiva. V patře nad nárožním prampouchem šestitabulkové obdélné okno s rovným nadpražím, dále pak v patře čtyři obdélná šestitabulková okna s rovným nadpražím v líci zdiva. Kromě okna v nároží mají okna v uličním průčelí větrací úpravu tabulky. Dvorní průčelí v přízemí ve středu děleno na dvě pole hranolovým polosloupem. V poli k čp. 82 vstupní otvor chodby ukončený obloukem a dveřní otvor s kamenným ostěním s rovným nadpražím. V poli k ul. Branské malé čtvercové okénko. V polopatře otevřená dřevěná pavlač s dveřním otvorem s rovným nadpražím, po jeho stranách dvě šestitabulková obdélná okna s rovným nadpražím v líci zdiva. V patře dřevěná otevřená pavlač na dřevěných konzolách, krytá pultovou stříškou klopenou do dvora, na sloupcích s pásky. V patře k čp. 82 dveřní otvor s rovným nadpražím a dvě okna stejného typu jako v polopatře. Pavlač směrem do ulice uzavírá zeď vytažená z ohradní zdi. Střecha do dvora ukončená štítem s mírným přesahem, se svisle kladenými prkny a ve středu s obdélným šestitabulkovým oknem. V závěru dvora zděná přízemní stavba obdélného půdorysu, stodůlka či kolna. Střecha sedlová pokrytá eternitovými šablonami, do Branské ulice s okapní orientací, do dvora ukončená hladkým štítem se svisle kladenými prkny. Do dvora štít předsazený s trámovým podhledem. V průčelí do dvora kamenná spárovaná podezdívka. Ve střední ose vstupní otvor s rovným nadpražím, dveře dvoukřídlé dřevěné, k čp. 82 obdélné okno s rovným nadpražím s dřevěným profilovaným ostěním. V boční obvodové zdi do ul. Branské malé obdélné okno s rovným nadpražím. Ohradní zeď dvora, do Branské ulice, pokryta plechem, s otvorem zakončeným obloukem s dvoukřídlými dřevěnými dvířky. Nad tímto otvorem patrný obloukový otisk ve zdi, směrem k nároží ve zdi zazděný otvor s rovným nadpražím, ve zdivu zůstaly závěsy. Ve zdi k čp.82 půlkruhový záklenek.