dům

Zděný omítaný patrový dům, obdélný půdorys, s mansardovou střechou, krytou taškami, se třemi vikýři. Průčelí je děleno v přízemí do 4 os. Prvé dvě osy tvoří okna, zasazená v pískovcových profilovaných ostěních. Okna jsou dvoudílná dvoukřídlá, dělená do 8 tabulek. Třetí osu zleva tvoří Dvoukřídlé novodobé dřevěné dveře s nadsvětlíkem, vsazené do kamenného pískovcového ostění, zakončeného půlkruhem. Po stranách je ostění portálu hranolové, posazené na patkách, zdobené kytkami, zakončené je římsovými hlavicemi, Uprostřed pak ozdobným klenákem, s nápisem JK No 162. Od klenáku vedou vavřínové rozviliny. Čtvrtá osa zprava je tvořena taktéž portálem s kamenným pískovcovým ostěním se vsazenými nepůvodními dveřmi s nadsvětlíkem. Ostění portálu je hranolové, zakončené půlobloukem, uprostřed na klenáku reliéf kotvy s písmeny F S po stranách. Patro je členěno do 5 okenních os. Okna jsou vsazena v kamenných pískovcových ostěních s uchy, jsou dvoudílná, dvoukřídlá, dělená do 6 tabulek. Dvojice krajních oken jsou lemovány lizénami, tvořícími optické polosloupky, završené plastickými kamennými korintskými hlavicemi. Ve střeše jsou tři vikýře, dva ve spodní části, jeden centrální v horní části krovu, osazené oválnými okénky. Zadní štítové průčelí do dvora je v celé výšce zděné, hladce omítané, v přízemí vsazen v pravé ose portál v jednoduchém hranolovém ostění, v levých dvou osách jsou vsazena okna s parapetními a nadpražními kamennými hranoly ostění. Okna jsou dělena na 6 tabulek. V patře jsou vsazena tatáž okna ve 4 osách, dělená do 8 tabulek. Ve štítě jsou vsazena tři menší obdélná okna, zcela ve vrcholu štítu pak dvě obdélná okna. Vnitřní přízemní prostory vstupní chodby jsou s valenými klenbami s pasy, boční prostory v přízemí jsou zaklenuty plackovými klenbami, v patře jsou zachovány trámové stropy. Všechny dveře v přízemí mají původní jednoduché hranolové kamenné ostění, osazené většinou původními dveřmi s původními kováními.