boží muka

Boží muka stojí v severní části vsi, uprostřed křižovatky, z níž odbočuje komunikace do Poplzel a do Libochovic. Boží muka mají podobu toskánského sloupu na němž je osazena hranolová kaplice s jehlancovou stříškou s konkávně prohnutými stranami, která vybíhá v tlapatý křížek. Na stranách kaplice je po velmi mělké stlačeným obloukem zaklenuté nice s reliéfem. Na jižní straně je to Ukřižování s krucifixem, sv. Janem Evangelistou a P. Marií, na západní straně monogram “IHS” doplněný křížem a třemi hřeby, na severu je reliéf sv. Václava a na východní straně sv. Prokop. Sloup je osazen na jednoduchý hranolový sokl na jehož čelní straně je v obdélném zrcadle devítiřádkový nápis: ”LETA PANIE TI / SICIHO PIETISTE / HO SEDNDESAT / EHO W ANTERI / ..................................”. Celá boží muka jsou vytesána z pískovce.