sýpka

Sýpka stojí v severní části vsi, na východní straně křižovatky, z níž odbočuje komunikace do Poplzel a dále do Libochovic. Jedná se o patrovou zděnou hladce omítnutou budovu postavenou na obdélném půdorysu o 2 x 5 okenních osách pod sedlovou raženými pálenými taškami krytou střechou s hřebenem orientovaným ve směru východ - západ. Sýpka má zaoblená dovnitř odsazená nároží. Vodorovně je členěna soklem, v podstatě fabionovou, avšak poměrně bohatě profilovanou korunní římsou a prfilovanou poměrně úzkou římsou kordonovou. Svisle byla členěna pásově bosovanými lisénami při nárožích a na podélných průčelích po stranách střední (třetí) okenní osy. Obdélná okna, zamřížovaná (i ve štítech) dvěmi vodorovnými a čtyřmi svislými pruty, měla šambrány na vnější straně (mimo přízemí) ozdobené lištou. Bývalé hlavní jižní vstupní průčelí mělo ve střední ose dveře, dnes zazděné, nad kterými kordonová římsa několika zalomeními vytváří segmentem zakončenou supraportu, v níž byl pravděpodobně erb knížat z Dietrichštejna provedený ve štuku, z něhož zbyla zkomoleně opravená knížecí koruna. Boční štítová východní a západní průčelí mají korunní římsu krytou prejzy, nad ní dvouosý štít zakončený nahoře trojúhelným (téměř rovnostranným) tympanonem, jehož dolní římsa je v prostřední třetině vzduta segmentovým obloukem. Pod ním bylo zrcadlo asi kasulového tvaru, jehož zbytek se spatřuje na východním průčelí. Při zazdění vchodu v jižním průčelí byl nový vchod (s dvoukřídlými ven otvíravými pravými svlakovými dveřmi osazenými do špalety) proražen v místě okna v první ose v přízemí západního průčelí, před ním byla vybudována dnes betonová rampa.