škola

Objekt se nachází na západním okraji města a tvoří půdorysně trojkřídlou dispozici do tvaru šipky s orientací k SV. Hlavní průčelí je ve středu tvořeno trojbokým rizalitem a k V a SV orientovanými průčelími J a SZ křídla. Rizalit je na všech stranách jednoosý. Čelní strana členěna v přízemí obloukovým portálem v masivní pískovcové edikule s polosloupy. Dveře dvoukřídlé, rámové, nad nimi lunetová mříž s českými lvy. V prvním a druhém patře po jednom dvoudílném sdruženém okně v profilované štukové šambráně. Mezi prvním a druhým patrem obdélný ozdobný štít s nápisem „střední škola“. Korunní římsa s lunetami zdobená rostlinnými motivy. Rizalit je ukončen věžičkou na šestibokém základě s prosklenou lucernou s ochozem a špicí zakončenou korouhví a křížem. Obě boční křídla jsou osmiosá v přízemí i obou patrech. Okna jsou dvojitá pětidílná opatřená štukovými šambránami. Přízemí je zvýrazněno bosováním. Jednotlivá patra jsou oddělena profilovanými římsami. Korunní římsa je opatřena po celém obvodu lunetami s rostlinnými motivy. Střecha hlavního průčelí je zdobena zděnou balustrádou a na středech postraních křídel se nacházejí zděné štíty s volutami. Obě křídla jsou ukončena ozdobnými horizontálně dělenými štíty. Zadní střední dvoupatrové křídlo je bez plastických dekorací. Všechna křídla mají sedlovou střechu krytou eternitem.