radnice

Jednopatrový zděný omítaný nárožní dům, o 6x4 osách, na obdélném půdorysu, v jižní části náměstí T.G.M. Střecha valbová pokrytá bobrovkami, s okapní orientací do náměstí. V hřebeni ve středu hranolová plechem pobitá věžička s křížovou stříškou z níž vyrůstá jehlancová stříška s makovicí. Průčelí do náměstí v přízemí o pěti (3-2) a v patře o šesti (2-2-2) osách, s hruběji omítaným soklem a hladkými nárožními lisénami se zbytky mělké hladké rustiky. Ve třetí ose od východního nároží vjezd ukončený obloukem, dnes zcela zakrytý svisle kladenými prkny s jednokřídlými dveřmi. Ve zbylých osách obdélná novodobá jednokřídlá nečleněná okna, za lícem zdiva, orámovaná nátěrem fasády orámovaným lištou. Přízemí ukončeno hladkým kordonovým pásem, přetnutým mezi druhou a třetí osou od západu hladkým obdélným rámem již sejmuté pamětní desky padlým z I sv. války z r. 1923. Boční a spodní strana rámu ve středu s hladkým půlkruhem, horní strana s trojúhelným hladkým štítkem a na stranách s menšími půlkruhy. Okna v patře obdélná novodobá jednokřídlá nečleněná, za lícem zdiva, orámovaná nátěrem fasády orámovaným lištou. Průčelí ukončeno profilovanou korunní římsou. Průčelí do Americké ulice o čtyřech (2-2) osách, s hruběji omítaným nízkým soklem a hladkými nárožními lisénami se zbytky mělké hladké rustiky, přízemí odděleno hladkým kordonovým pásem. Okna v patře obdélná novodobá jednokřídlá nečleněná, za lícem zdiva, orámovaná pouze horními polovinami lišt. Okna v patře stejná orámovaná nátěrem fasády orámovaným lištou. Průčelí ukončeno profilovanou korunní římsou. Středem dispozice, za vjezdem z náměstí, patrně klenutý průjezd. Přízemí zřejmě neklenuté.