vila

Objekt se nachází ve vilové čtvrti Lochotín na severním předměstí Plzně. Je situován v řadě rodinných domků a vil při jižní straně ulice. Uliční průčelí je tedy severní, jižní je obráceno do vlastní zahrady. Vila je mírně odsunuta od uliční čáry a zasazena ve svažitém terénu obráceném k jihu. Stavba je třípodlažní, celá podsklepená. Je vybudována na nepravidelném, přibližně čtvercovém půdorysu. Vstup do objektu je umístěn do ulice v úrovni zvýšeného přízemí. Vnější schodiště je kryto terasou v 1. patře. Tři velká okna osvětlují jednotlivé schodišťové podesty. Vlevo přiléhající stěna je v přízemí i v obou patrech pročleněna malými okny příslušenství a komor umístěnými ve 4 osách. Ke schodišti vpravo přiléhá terasa s trubkovým zábradlím, která zastřešuje vnější schodiště před hlavním vstupem. Vnější schodiště s terasou se výrazně uplatňuje i v západní fasádě. Ve stěně nad terasou je umístěna vlajková tyč. Za terasou je výrazná osa oken v přízemí do předsíně, v 1. patře do pokoje, v patře druhém do skladu. V úrovni suterénu jsou v západním průčelí 4 okna osvětlující sklep a sklad paliva, na konci jsou umístěna dvoukřídlá vrata do garáže. Jižní zahradní průčelí má v suterénní úrovni ve středu situovaný vchod jednokřídlými prosklenými dveřmi, po obou stranách pak 2 vysoká okna do garáže a prádelny. Ve zvýšeném přízemí vlevo je okno společenského pokoje, vpravo rozměrné okno verandy. V 1. patře je vlevo okno pokoje, vpravo pak trojice menších oken do příslušenství. Ve 2. patře následuje terasa lemovaná ocelovým trubkovým zábradlím. Ve východním průčelí je nejvýraznější prvek vlevo umístěné schodiště na verandu s rozměrným oknem. Schodiště má zděné zábradlí doplněné před vchodem zábradlím z ocelových trubek. Za schodištěm je v úrovni suterénu umístěn vchod do bytu, vpravo pak okno do kuchyně. V přízemí a 1. patře jsou velká okna jídelny a ložnice. Východní průčelí je zakončeno okny kuchyně a pokojů v jedné ose ve všech poschodích. Stavba vily je tradiční, zděná z cihel. Stropy jsou železobetonové s podhledem, střechy ploché. Okna i dveře jsou dřevěné, provedené s výjimkou vchodových dveří v bílé barvě. Objekt je doplněn prvky z ocelových trubek užitých na zábradlí teras, vlajkové tyči apod. K objektu vily přiléhá zahrada se schodišti, betonovými obrubníky záhonů apod, která je od ulice oddělena plotem se zděnými sloupky a pletivovými dílci. Ocelová jsou i vstupní vrátka a dvoukřídlá vrata.