dům

Z části roubená a z části zděná stavba obdélného půdorysu se sedlovou střechou krytou plastovým šindelem je okapově orientována při místní komunikaci směrem na Mříčnou. Původní dispozice setřena přestavbou na přelomu 60. a 70. let 20. století a v poslední době. Původní konstrukce (např. lomenice) majitelem nahrazena replikou. JV štítové průčelí v přízemí trojosé, okna dvojitá, dvoukřídlá, šestidílná orámovaná profilovanými šambránami s parapetem. Lomenice horizontálně členěna na tři části. Dolní část bedněna klasovitě, střední část s dvojicí okének taktéž klasovitě a štít kombinací svislého a klasovitého bednění. S průčelí šestiosé, tři osy tvoří okna světnice, dále vstup a dvě nová okna zděné části. K JZ průčelí přistavěn téměř po celé délce novodobý svisle bedněný přístavek s pultovou střechou. SZ průčelí v přízemí dvouosé s novodobými okny a ve svisle bedněném štítě jednoosé.