socha sv. Jana Nepomuckého

Pískovcová socha sv. Jana Nepomuckého je umístěná nedaleko areálu archeologické lokality rejdické sklárny. Dvojice kamenných stupňů složený dílem opracovaného pískovce a dílem se sbíraného kamene uvozují samotný podstavec se sochou v lidovém provedení. Podstavec se skládá z dvojdílného soklu, na kterém spočívá volutový dřík zakončený mohutnou profilovanou hlavicí. Na hlavici navazuje vysoký nástavec se sochou. Světec je zachycen v podživotní velikosti s křížem v náručí a drátěnou svatozáří s pěticí hvězd. Na nástavci se nachází kartuše se špatně čitelným tesaným nápisem, citovaným v literatuře jako:” S.Joha Nepomu”. Na dříku v reliéfním věnci se stuhou je opět tesaný text:” Tato / Statue S na / kladů Wa / clawa Stolow / skiho (w cžas Polesního) Panstwí / Semil”. Sokl nese rytou barvou obtaženou dataci: „Léta Páně 1793”. Socha byla v minulosti polychromovaná.