kaple

Kapli tvoří obdélná jednolodní stavba situovaná v centru obce. Podle letopočtu zasazeného zvnějšku do zadní stěny presbytáře byla vybudována v roce 1913. K jejímu zadnímu průčelí je připojen zúžený polygonálně zakončený presbytář. Vstupnímu průčelí dominuje osová hranolová věž v rizalitu předstupující z hmoty kaple. Osový vstup s hrotitým záklenkem je prolomen v hmotě věže. Nad ním, zhruba v polovině výšky věže se nachází kruhové okénko. Pod korunní římsou veže jsou z každé strany prolomeny okenní otvory ve špaletách kryté okenicemi. Věž završuje neobvykle úzká jehlancová střecha menší základny než je půdorys věže. Boční průčelí kaple jsou prolomena dvojicemi oken s hrotitými záklenky a ve špaletách. Tatáž okna jsou prolomena i v bočních jednoosých průčelí presbytáře krytého poloviční jehlancovou střechou navazující na valbovou střechu kaple, která spočívá na korunní římse. Fasáda kaple ponechána hladká.