nájemní dům

Nárožní dvoupatrový 11 osý nájemní dům. Do ulice Smetanova na osu prolomený pravoúhlý vstup, přízemí členěno soklem, pravoúhlými okny s olištovanou šambránou, průběžná bosáž. První patro odděleno kordonovou římsou, průběžná parapetní římsa nese pravoúhlá oknas olištovanou šambránou, první i druhé patro zdobené pásovou bosáží, nad okny úseky profilované římsy, kordonová římsa odděluje druhé patro s pravoúhlými okny zdobenými šambránou s lištou. Fasáda do ulice Kounicova (č.o. 39) členěna soklem vyrovnávajícím terénní nerovnosti, fasáda tvořena pásovou bosáží, svisle odděleným nárožím s jednou okenní osou, okna pravoúhlá solištovanou šambránou. V první pravé ose pravoúhlý vstup. Podstřešní profilovaná římsa nese polovalbovou střechu krytou pálenou taškou.