městský dům

Řadový trojpatrový zděný omítaný dům s masivním severovýchodním dvorním křídlem, obrácený do ulice eklektickou, asymetricky koncipovanou fasádou, řešenou v kombinaci secesních a goticko-renesančních prvků, s charakteristickou hmotou strmého obloučkového štítu. Průčelí trojosé, dvě pravé okenní osy sdruženy. V pravé části fasády je umístěno rovněž těžiště výzdoby – ústředním motivem je socha Madony, na kterou navazuje basreliéf, zpodobňující anděly klečící v oblacích, kteří k Madoně vzhlížejí. Nad Madonou je mezi okny 1. a 2. patra umístěn sgrafitový nápis s názvem domu „U MATKY BOŽÍ“. Technikou sgrafita je provedena i zbývající výzdoba průčelí: ozdobné stuhy a dekory podél sdružených oken, probíhající přes dvě podlaží, suprafenestry, výzdoba štítu a sgrafitový pás mezi okny 3. patra s husitskou tematikou. Zvláštní důraz je kladen na vzhled okenních otvorů, rámovaných gotizujícími šambránami přetínavého profilu.