činžovní dům

Jednopatrový řadový zděný podsklepený dům na zhruba čtvercovém půdorysu, krytý sedlovou střechou s taškami bobrovkami a esovkami a trojicí sedlových vikýřů. Za domem obdélný dvůr, na jehož severní straně stojí dvorní patrové stavení; dvůr je shora zakrytý sedlovou prosklenou střechou s ocelovou rámovou konstrukcí. V jižní části dvora studna, chráněná mříží. Uliční průčelí je pětiosé, tvořené v patře obdélnými okny (původní okna před rekonstrukcí byla čtyřkřídlá v líci fasády v plastickém štukovém obdélném orámování s podokenními římsami s oblounovou římsou a fabionem), pravá krajní osa je sdružena. Jednoduchá kordonová římsa odděluje přízemí, které je překryto dvěma představenými dřevěnými, pozdně empírovými výkladci. Ve druhé ose zprava je vstup do domu s dvoukřídlými dveřmi. Výkladce jsou bohatě zdobeny řezbou s ornamentálními a rostlinnými motivy, bohatě profilovanou horní římsu nesou vyřezávané polosloupy s kanelováním a korintskými hlavicemi. V 1. a 3. ose zprava jsou vstupy do obchodů v přízemí, pravý je zřejmě v místě původního vjezdu. Korunní římsa pouze jednoduše prožlabena. Dvorní fasády jsou hladké, nečleněné, v patře obíhá dvůr za tří stran empírová pavlač, komunikačně spojující hlavní dům a dvorní objekt. Pavlač je nesena cihelnými klenbami vetknutými do kamenných krakorců, zábradlí je kované ze čtvercových prutů sestavených do řady lomených oblouků, vzájemně se protínajících. Vstup na dvůr z chodby hlavního objektu i na pavlač v patře velkými empírovými polokruhovými dřevěnými dvoukřídlými dveřmi, v horní polovině prosklenými. Na dvorní straně domu vstup do sklepa kamenným obdélným portálkem.