kostel Nejsvětější Trojice

Jednolodní stavba s odsazeným presbytářem s trojbokým závěrem. Půlkruhově zaklenuté okenní otvory lodi i presbytáře mají hluboké šikmé špalety. Nad portálem vstupu na západním průčelí je prolomen segmentově zaklenutý okenní otvor se šikmou špaletou. Na severní vnějším průčelí lodi je odkryto kamenné pravoúhlé profilované ostění s ušima původního zazděného vstupu. Západní i východní průčelí lodi jsou završena štíty se stupňovitým cimbuřím, zuby cimbuří jsou kryty sedlovými stříškami. Loď je kryta sedlovou střechou, presbytář sedlovou a nad závěrem polovinou polygonálního jehlance, střešní krytinou je bobrovka. Z hřebene střechy lodi vyrůstá čtyřboký sanktusník otevřený segmentově zaklenutými okenními otvory završený cibulí, hranolovou lucernou se segmentovými otvory, druhou cibulí, makovicí a kovaným křížem. Makovice a kříž jsou zlaceny.