venkovská usedlost

Okapově orientovaný dům se sýpkovým polopatrem v pravé části uličního průčelí, je situovaný na návsi. Dům je zastřešen sedlovou střechou, nad sýpkovým polopatrem je střecha zvalbená. Obytná část s průjezdem je kryta pálenou keramickou taškou. Na vstupní část domu se síní navazuje v ose hospodářský hloubkový trakt se sedlovou střechou. V průčelí se výrazně uplatňuje sýpkové polopatro při pravé straně průčelí, to je členěno dvěma menšími okny v patře, která jsou v ose s oknem v přízemí a vstupními dvoukřídlými dveřmi. Na levou část průčelí se sýpkovým polopatrem navazuje přízemní část se 3 okny a rovně klenutými vjezdovými vraty (novodobými). Levé nároží hlavního průčelí je bosováno. Fasáda je hladká ve světlé pastelové barvě, sokl materiálově odlišný (umělý kámen-teraco). Všechna okna, dveře i vrata jsou lemována profilovanou bílou šambránou se středovým klenákem. Šambrána u oken v přízemí lemuje celý jejich obvod a v dolní části pod parapetem tvoří v rozích menší uši. Okna jsou dvoukřídlá šestitabulková. Podstřešní prostor osvětluje dvojice světlíků. Dvorní trakt je téměř uzavřen novodobější menší stavbou a závěr parcely tvoří podélně orientovaná stodola s rizalitem ve směru ke dvoru.