činžovní dům

Rozsáhlý nárožní zděný dvoupatrový podsklepený dům o 4 zdvojených okenních osách do Rooseveltovy a 6 okenních osách do Veleslavínovy ulice. Dům je situovaný na zdvojené parcele, náležející nepochybně dvěma původně samostatným domům, dosud se zčásti rýsujícím v organismu přízemí. Přízemí odděluje od patra profilovaná kordonová římsa. Západní průčelí do Rooseveltovy ul. má přízemí pětiosé s čtveřicí analogických raně klasicistních portálů s lehce stlačenými archivoltami, s vrcholových klenákem a krychlovými hlavicemi pilířů. Nejvíce propracovaný je portál situovaný ve 2. ose zleva – plochu pilířů, patek, hlavic, cviklů i vrcholového klenáku zdobí po obvodu lemovaná vystouplá zrcadla s probranými rohy. Ve 4. ose zleva v přízemí obdélné okno v kamenném ostění s obvodovou lištou a uchy. V úrovni 1. patra bylo při rekonstrukci v 80. letech 20. století odkryto renesanční sgrafito, které pokrývá většinu fasády 1. patra do Rooseveltovy ulice. Okna obdélná v šambránách - v patrech západní fasády sdružena do párů, okna 1. patra navíc opatřena společnými podokenními a profilovanými přímými nadokenními římsami. Okna 2. patra spočívají na parapetní římse. Severní průčelí do Veleslavínovy ulice má v levé ose přízemí segmentově zaklenutý portál, fasády jsou hladké, okna v patrech řešena stejně jako v západním průčelí, pouze nejsou sdružena. Korunní římsa profilovaná. Střecha sedlová, v pravém úhlu se zalamující, krytá plechem.