městský dům

Zděný řadový dvoupatrový podsklepený dům s trojosým uličním průčelím. Uliční fasáda v podstatě střízlivě novorenesanční, v detailu drobně secesně upravovaná, je architektonicky řešená spolu s průčelím sousedních domů čp. 241 a 242 a tvoří společné jedenáctiosé široké průčelí. Nižší sedlová střecha rovnoběžná s ulicí. V první ose zleva umístěn domovní vstup se segmentovým záklenkem v pískovcovém ostění s jemnou profilací na hraně, výkladce v přízemí mají také segmentové záklenky. Přízemí, oddělené od pater kordonovou římsou, člení pásová bosáž, upravená nad vstupy a výkladci na způsob klenáků. Okna celého prvého patra mají obdélné parapety se střapci a přímé nadokenní římsy podepřené volutovými konsolkami, pod které jsou podtaženy reliéfní svázané vavřínové větévky. Okna druhého patra s přímými nadokenními a podokenními římsami s plochými poli s rýhami a kruhovými terči. Korunní římsa podložená volutovými konzolkami a pásem vejcovce. Dům má na východní straně obdélný dvorek opatřený valounovou dlažbou, otevřený v přízemí ze západní strany 3 segmentovými arkádami, oddělenými čtyřbokými pískovcovými sloupy s římsovou hlavicí; na jižní straně dvora ústí do chodby pravoúhlý portál s pískovcovým ostěním.