městský dům

Zděný řadový dvoupatrový podsklepený dům s trojosým uličním průčelím. Uliční fasáda v podstatě střízlivě novorenesanční, v detailu drobně secesně upravovaná, je architektonicky řešená spolu s průčelím sousedních domů čp. 240 a 242, s nimiž tvoří společné jedenáctiosé široké průčelí. Průčelí domu mírně předstupuje oproti uličnímu průčelí sousedních domů v podobě mělkého rizalitu. Nižší sedlová střecha rovnoběžná s ulicí. V první ose zprava umístěn domovní vstup s půlkruhovým záklenkem v pískovcovém ostění s jemnou profilací na hraně, vlevo výkladec a vstup do obchodu mají také půlkruhové záklenky. Přízemí, oddělené od pater kordonovou římsou, člení pásová bosáž, upravená nad vstupy a výkladcem na způsob klenáků. Okna celého prvého patra mají půlkruhové záklenky, obdélné parapety se střapci a přímé nadokenní římsy podepřené volutovými konsolkami, pod které jsou podtaženy reliéfní svázané vavřínové větévky. Okna druhého patra obdélná s přímými nadokenními a podokenními římsami s plochými poli s rýhami a kruhovými terči. Korunní římsa podložená volutovými konzolkami a pásem vejcovce. Dům má se sousedním domem čp. 242 společný zhruba čtvercový uzavřený dvorek, obestavěný ze všech stran dvorními křídly, zakrytý jehlancovou prosklenou střechou ocelové konstrukce. Vstup na dvorek od severu pravoúhlým portálem s pískovcovým ostěním, na východní straně dvorku v přízemí 3 segmentové arkády, oddělené pískovcovými pilíři s římsovou hlavicí, oblouky arkád z režného cihelného zdiva. Všechny dvorní fasády hladce omítnuté a nečleněné.