městský dům

Zděný řadový dvoupatrový podsklepený dům s pětiosým uličním průčelím, vzniklý spojením dvou původně samostatných domů. Uliční fasáda v podstatě střízlivě novorenesanční, v detailu drobně secesně upravovaná, je architektonicky řešená spolu s průčelím navazujících domů čp. 240 a 241, s nimiž tvoří společné jedenáctiosé široké průčelí. Nižší sedlová střecha rovnoběžná s ulicí. V ose přízemí umístěn domovní vstup se segmentovým záklenkem v pískovcovém ostění s jemnou profilací na hraně, po stranách vstupy do provozoven a výkladce také se segmentovými záklenky. Přízemí, oddělené od pater kordonovou římsou, člení pásová bosáž, upravená nad vstupy a výkladci na způsob klenáků. Všechna okna obdélná, krajní dvě pravé okenní osy jsou sdružené a mírně odsazené (původně samostatné dvouosé čp. 243). Okna celého prvého patra mají obdélné parapety se střapci a přímé nadokenní římsy podepřené volutovými konsolkami, pod které jsou podtaženy reliéfní svázané vavřínové větévky. Okna druhého patra obdélná s přímými nadokenními a podokenními římsami s plochými poli s rýhami a kruhovými terči. Korunní římsa podložená volutovými konzolkami a pásem vejcovce. Dům má se sousedním domem čp. 241 společný zhruba čtvercový uzavřený dvorek, obestavěný ze všech stran dvorními křídly, zakrytý jehlancovou prosklenou střechou ocelové konstrukce. Všechny dvorní fasády hladce omítnuté a nečleněné.