městský dům

Nárožní zděný omítaný dvoupatrový objekt o 5 x 7 okenních osách, situovaný na nároží Bezručovy ulice a sadů Pětatřicátníků (původně Nejedlého sady). Sedlová střecha je kryta taškami. Dům zaujímá poměrně nehlubokou parcelu s malým dvorkem. Fasády jsou hladké, eklekticky upravené, horizontálně členěné mezi přízemím a patrem profilovanou kordonovou římsou. Přízemí upraveno pro výklady obchodů, z Bezručovy ulice v 5. ose zleva umístěn obdélný vjezd v profilované šambráně. Okna obdélná, v patře v profilovaných šambránách s uchy a s rovnými nadokenními římsami, nesenými dvojicemi konzolek. Parapety oken 1. patra člení motivy bos. Parapety 2. patra nesou dvojice konzol. Na dvorní straně západního křídla probíhají nepodklenuté pavlače, pavlač 2. patra nesou vykrajované krakorce. V dělící zdi mezi čp. 315 a sousedním čp. 186 se pravděpodobně zachovalo zdivo městské hradební zdi.