městský dům

Dvoupatrový řadový čtyřosý podsklepený dům s fasádou upravenou v období mezi dvěma světovými válkami, situovaný na protáhlé obdélné parcele s dvorkem, který na západní a severní straně vymezují patrová dvorní křídla. Střecha sedlová, na východní straně s polovalbou, krytá eternitovými šablonami. Uliční fasáda má předsazený a hladce omítnutý sokl, v rozsahu přízemí hrubá omítka bez členění, ve zbývajících podlažích omítka štuková. Korunní římsa zděná o deskovém základu. V přízemí vpravo zřízen domovní vchod, v ose novodobý vstup a výklad obchodu, vlevo novodobá obdélná výloha. Krajní okna pater jsou široká, trojkřídlá, střední dvě pouze dvoukřídlá. Okolo oken 1. a 2. patra lisénové rámce, v pásu mezi 1. a 2. patrem 3 pole (2 čtvercová a jedno obdélné) vyplněné kruhem. Dvorní fasáda hlavní budovy je čtyřosá, se čtyřmi stlačenými obloukem zaklenutými otvory arkád ve všech podlažích. Dva oblouky vlevo v přízemí zakrývá novodobé přízemí levé dvorní křídlo (není součástí KP). Další dva jsou zazděny. Arkády pater uzavírá prosklení.