městský dům

Zděný omítaný nárožní třípatrový dům na nepravidelném obdélném půdorysu s delší desetiosou fasádou do Sedláčkovy ulice (střední okenní osy sdruženy) a kratší tříosou fasádou do ulice Solní (krajní okna sdružena). Bohatá neorenesanční fasáda se secesním dekorem byla při novodobé úpravě zčásti zjednodušena. V přízemí umístěny výklady obchodů. Okna pater mají gotizující rámování, v 1. patře zdůrazněné bohatě zdobenými štukovými supraportami s maskami a rostlinným dekorem. V nároží v úrovni 1. a 2. patra umístěn polygonální arkýř, zdobený pod oknem 2. patra plastickým maskaronem. Průčelí směrem do Solní ulice dominuje asymetricky umístěný obloučkový štít, opatřený velkým reliéfním kruhovým výjevem s dvojicí dívčích postav a květinami. Další dva podobné štíty jsou i v průčelí do Sedláčkovy ulice (reliéfy se zde nedochovaly). Všechny štíty spojuje nízká žebrová atika. Kordonová římsa, oddělující 2. a 3. patro, a korunní římsa podloženy štukovým pásem s rostlinným motivem (listy).