činžovní dům

Nárožní zděný omítaný třípatrový dům na obdélném půdorysu s okoseným severovýchodním nárožím. Podélný dvoutrakt s obchodními a obytnými místnostmi při východním průčelí, schodištěm, chodbou, světlíkem a 1 místností při západní straně pozemku. Hlavní vstup a schodiště při Malé ulici. SV nároží v přízemí ukoseno, v 1.-3. patře arkýř, nad hlavní římsou přecházející v osmibokou věžici. Při arkýři v obou průčelích jednoosé rizality, završené štíty s čučkami. V jižním průčelí jsou okna umístěna na schodišťové mezipodesty. V přízemí výkladce a kamenný obklad pilířů, patra oddělena kordonovou římsou. Fasády členěny svislými a vodorovnými omítkovými pásy, v plochách s keramickým obkladem svislé pásy omítky propojují okna v jednotlivých podlažích. Ve východním průčelí v1. a 2. patře balkony na konzolách s ozdobným ocelovým zábradlím. Výrazná hlavní římsa na konzolách, sedlové střechy. Profilované římsy, štuková výzdoba. Stavba zděná z cihel, obchodní prostory a sklepy zaklenuty do ocelových nosníků, další podlaží mají dřevěné stropy v kombinaci s omítaným podhledem. Přízemí obloženo žulou, fasády v kombinaci omítaných ploch a keramického obkladu červené barvy.Střechy kryté taškami, nárožní věžice plechem se zdobnou profilací. Okna dvojitá se zdobnou profilací, původní v 1. a 2. patře a na schodišti. Dvoukřídlé prosklené vstupní dveře se zdobnou výplní. Dům byl vystavěn na upravených regulačních čarách. Při jeho stavbě byla zbořena část městské hradební zdi, která navazovala na hranolovou obrannou věž, stojící v zadní části parcely domu čp. 44.