městský dům

Jednopatrový nárožní zděný podsklepený dům na půdoryse písmene L s obdélným dvorem na jihovýchodní straně parcely, krytý mansardovou střechou (alukryt) s řadou valbových vikýřků. Vstupní průčelí do Sedláčkovy ulice trojosé, severní sedmiosé průčelí do Veleslavínovy ulice má ve 3. a 4. ose zleva mělký rizalit, v přízemí kvádrovaný, v patře s pásovou rustikou, završený polokruhem ukončeným štítkem s drobnými křídly. Jinak fasáda hladká, jen nároží zvýrazněna v přízemí lisénami a v patře plastickým kvádrováním. Mezi patry běží kordonová římsa. Korunní římsa profilovaná. Okna obdélná ve zděném ostění s lištovou šambránou s uchy a parapetní římsou. Kamenný portál v pravé ose do ul. Sedláčkovy bosovaný, půlkruhem zaklenutý, ve vrcholu archivolty má zavíjenou kartuš s oválným zrcadlem, v něm zavěšená podkova a hvězdy; po stranách kartuše rozložen letopočet 1629, nahoře trojdílné kladí s profilovanou renesanční římsou. Hladkou dvorní fasádu obíhá v patře dřevěná otevřená pavlač vysazená na dřevěných konzolách, s vyřezávaným zábradlím, krytá přesahem střechy.