městský dům

Drobný, řadový dvoupatrový zděný dům s příčně sedlovou střechou, obrácený do ulice asymetricky rozvrženou trojosou fasádou s charakteristicky vysazeným patrem na krakorcích. Objekt je situován na drobné obdélné parcele bez dvora. V ose přízemí umístěn původní vchod do krámu, rozšířený v horní polovině o krámské okno, vše obtaženo plochým rámcem. Stejného rázu je i přilehlý portál v pravé ose. Oba portály zaklenuty stlačeným obloukem s vrcholovým klenákem; ploché ostění zdobeno na bočních pilířích, archivoltě a klenáku rytými linkami s vykrajovanými rohy. Ploché ostění portálu je v horních rozích zaobleno. První a druhé poschodí je vysazeno na krakorcích, později podepřených toskánskými sloupy. Fasády hladké. Okna v patrech asymetricky rozvržena, dvě pravá okna sdružena. Okna v 1. patře obdélná v ostění s uchy a lištou, s podokenními římsami. Po jednom okně je i v bočních stranách. Okna 2. patra čtvercová v plochých šambránách. Korunní římsa fabionová.