hospodářská budova

Hospodářská budova uzavírá areál zámku ze SV. Objekt ve tvaru L je tvořen podélnou patrovou obytnou budovou s průčelím do návsi (napojenou patrovým arkádovým krčkem k severní fasádě zámku) a dvěma přízemními stavbami hospodářského charakteru. Všechny tři části jsou kryty valbovými střechami, patrová část taškami (bobrovky), nižší části plechem. Fasády jsou prosté, členěné patrovou a parapetní lisénovou římsou, přízemí patrového objektu je členěno pásovou rustikou. Okna jsou obdélníková, lícová. (Nižší části mají původní okna vybouraná a nahrazená novými ve 2. pol. 20. století.) Většina vstupů do přízemí je opatřena úzkým nadsvětlíkem s kamenným překladem. Z levé části dvorního průčelí je segmentově klenutý vjezd. Interiéry jsou plochostropé. Spojovací patrový krček k zámku je podpírán třemi arkádovými oblouky z nichž boční jsou půlkruhové a rozšířený střední je klenut stlačeným obloukem. V patře jsou dvě obdélná okna. Obě boční fasády jsou členěny do čtyř os pěticí toskánských sloupů.