venkovská usedlost

Jedná se o rozsáhlou hospodářskou usedlost, skládající se z několika traktů kolem centrálního dvora. Vpravo od vchodu se nachází patrový trakt chlévů a seníků – k němu je přistavěna obytná část. Kolmo je umístěna roubená stodola na obdélném půdoryse se dvěma pernami. Ke stodole je připojen hrázděný špýchar. Střecha je sedlová, kryta eternitem. Vlevo stojí další hospodářské budovy. Uprostřed dvora je holubník. Jedná se o prkenný holubník domkového typu, krytý sedlovou stříškou, na zděném, válcovém, omítnutém podstavci. Východně od obytných budov stojí volně špýchar. Je zděný, omítnutý a na obdélném půdorysu. Hlavní průčelí, obrácené k cestě, člení lizénové rámy a ukončuje trojúhelný štít s kruhovými okny. Boční fasáda má v ose pravoúhlý portál, na horním překladu letopočet 1816. Je členěna opět lizénovými rámy a v patře má kruhová okna. Střecha je sedlová, krytá taškami.