portál z domu čp. 87 v Pražské ul.

Otvor portálu zaklenutý stlačeným obloukem, obložen plochým ostěním. Čelní plochy jeho pilířů, soklů a krychlových hlavic zdobí ploché výplně, v rozích probrané čtvrtobloučky. Pravoúhlý rám záklenku, jehož horní rohy jsou okoseny esovkami, má plochu zdobenou tesanou rokajovou ornamentikou kolem reliérních řeznických lvů a obtaženou profilovanou lištou, pod níž nahoře najdeme iniciály stavebníka portálu, řezníka Františka Uhla: F UHL. Mocný nahoru přečnívající vrstvený klenkák s reliéfem sv. Františka Xaverského, po stranách klenáku rozložené datum 17-71. Nízké balustry nesou nahoře vodorovné úseky římsy, která se ve střední části esovitě zdvihá k vrcholovému vodorovnému úseku. Plocha pod římsou je prázdná. Materiál: pískovec.