městský dům

Rozsáhlý, dvoupatrový řadový zděný podsklepený dům se sedlovou střechou (bobrovky), ležící na široké parcele s hlubokým lichoběžníkovým dvorem. Dvůr v hloubce za předním domem obklopují tři dvorní dvoupatrová, částečně podsklepená křídla. Uliční průčelí je sedmiosé, v patrech novorenesančně přeřešené. Přízemí je v omítce bosované, většinou zakryté výklady obchodů. V ose přízemí barokní portál – zaklenut stlačeným obloukem, s oblým profilovaným ostěním, s vrcholovým vrstveným klenákem a diamantovými bosami ve cviklech. Na pravoúhlý rám archivolty dosedají nízké balustry, nesoucí sedlově prohnutou profilovanou římsu, pod ní štuková ornamentika. Vrata výplňová ze 2. poloviny 19. století. Patra oddělují široké parapety. Plocha pater členěna pásováním v omítce, okna obdélná ve štukových šambránách, v osách 2+3 a 4+5 sdružena do párů. Okna 1. patra s přímými nadokenními římsami, podtaženými zubořezem a štukovými parapetními výplněmi. Parapetní římsa 2. patra na konzolkách. Korunní římsa konzolová. Dvorní fasády hladké, u hlavního objektu, levého a zadního křídla s eklektickými pavlačemi na traverzových nosnících v obou patrech. V ose dvorního průčelí hlavního objektu barokní portál, tvořící jednoduchý protějšek k hlavnímu portálu - v kamenném ostění s plochým pravoúhlým rámem a hranolovými hlavicemi ve výběhu oválné archivolty, s vrcholovým klenákem, plochy portálu zdobeny vpadlými výplněmi s probranými rohy. V přízemí západního křídla trojice obdélných vstupů v kamenném ostění s nadsvětlíky a vstup do sklepa, vstup do severního křídla v pískovcovém ostění s nadsvětlíkem. Západní a severní dvorní křídlo zbaveny krovu, provizorně kryty plochou střechou; pult východního křídla kryjí bobrovky.