sousoší Piety

Socha původně osazena na přibližně 1,5 metru vysokém hranolovém podstavci z omítaných kvádrů na nízkém profilovaném soklíku. Na dolní části soklíku vpředu vyrytý kryptogram "G.W.P.C.A.CH.R" a výše, ve výžlabku pod horní římsou, letopočet 1728. Sousoší Piety je pojato v dynamickém nekonvenčním pojetí. Na skalnatém terénu na levém koleně klečící P. Marie, o pravé koleno opírá tělo Kristovo v poloze více vzpřímené než ležící, koleny se opírající o náznak skalnatého terénu s trupem pootočeným kolem tělesné osy a hlavou zvrácenou nazad. Pravá ruka Krista bezvládně visí k zemi. P. Marie s bolestným výrazem sklání tvář k hlavě Kristově, přidržujíc oběma rukama jeho bezvládné tělo. Materiál: střednězrnný pískovec. Výška sochy cca 1 m.