Pravěké hradiště

Hradiště ledvinovitého tvaru je situováno v dominantní poloze na ostrohu v šíji výrazného meandru Úhlavy, přístupné bylo pouze od východu a severovýchodu. Ohraničeno místy mohutným valem, při severní a jižní straně i příkrým svahem. Val na těchto stranách je již výrazně snesený. Na severovýchodě je hradiště chráněno i roklí, na kterou směrem k východu navazoval příkop. Ten je v pravděpodobných místech brány porušen silnicí procházející podél východní a jižní strany hradiště. Průběh příkopu (ve směru přibližně S-J) lze sledovat, společně s předsunutým valem, v zahrádkách východně od hradiště. Příkop s valem, chránící vstup do hradiště, vedou až k okraji srázu. Plocha hradiště je rovinatá, v minulosti však výrazně upravovaná (pískovna, zavážky).