pomník popravených za II. světové války

Pomník je situován v prostoru vojenské střelnice v Lobzích. Čtyřicetipětistupňový svah asi 16 metrů široký a asi 3,5 metru vysoký, obezděný vzadu a po stranách cihlovou zdí a vpředu dole chráněný nízkou kamennou podezdívkou. Cihlová zeď je třikrát odstupňovaná, neomítaná, její čelní strana a vnitřní boky kryty prkenným obložením se stopami střel. Na pravé boční stěně je z vnější strany osazena obdélná pamětní deska se jmény obětí: ZA HEYDRICHIÁDY / ZDE BYLI POPRAVENI r. 1942 // 28.5. VÁCLAV STEHLÍK ST. / RŮŽENA STEHLÍKOVÁ / VÁCLAV STEHLÍK ML. / FRANTIŠEK STEHLÍK / JOSEFÍNA MAREŠKOVÁ / FRANTIŠEK MAREŠKA / 2.6. ALOIS VÁGNER / JOSEF PAŠEK / 3.6. RUDOLF ŠVÁB / 4.6. JOSEF WILDE / 15.6. VÁCLAV CAFOUREK / BLAŽENA FENCLOVÁ / 27.9. STANISLAV ŠKOP Ve středu svahu stojí kamenný obdélný pomník z hrubozrnného pískovce s reliéfem klečící ženy, v jejímž klíně spočívá hlava ležícího popraveného muže. V pozadí reliéf Radyně a nad ní nápis: MUČEDNÍKŮM ZDE ZASTŘELENÝM / V LÉTECH 1939 – 1945 / VĚNUJÍ SPOLUOBČANÉ. Obdélná plocha před památníkem (o velikosti zhruba 14x20m) je pokrytá betonovými dlaždicemi.