městský dům

Dvoupatrový zděný řadový dům na hluboké parcele s jednoduchou trojosou klasicistní fasádou. V přízemí trojice obdélných kamenných profilovaných portálů, chráněných přímými nadpražními profilovanými římsami; levý portál s původními dvoukřídlými klasicistními dveřmi slouží jako vstup, ve zbývajících zřízena novodobě okna. Okna obou pater obdélná ve stuhových šambránách, okna 1. patra s rovnými nadokenními římsami. Patra oddělují kordonové římsy. Korunní římsa profilovaná. Fasády hladké. Střecha sedlová, krytá plechem. Západní obvodová zeď domu je bývalou městskou hradbou (zeď s nepravidelným ubíhajícím Z lícem, šířka 163 cm, výška cca 6-7 m, délka úseku cca 6 m, na J straně zakončená masivním pilířem).