městský dům U radlice

Zděný omítaný třípatrový činžovní dům s trojosým hlavním průčelím s kvalitní secesní fasádou, ukončenou volutovým štítem. V ose průčelí hlavní vstup, nad ním v úrovni 1. a 2. patra trojboký arkýř. Na arkýři ve výši parapetu 2. patra provedena kruhová mozaika ženské busty – pravděpodobně Panny Marie. Okna 1. a 2. patra obdélná v profilovaných šambránách s bohatě zdobenými parapetními výplněmi (pod okny 1. patra balustráda, pod okny 2. patra plastické rostlinné motivy), okna 2. patra navíc opatřena trojúhelnými frontony s kartušemi a rostlinným dekorem. Okna 3. patra polokruhem zakončená, rámovaná secesním dekorem. Fasádu po stranách rámují pilastry se secesními hlavicemi. V ose štítu obdélný vstup na balkon, rámovaný sdruženými pilastry. Štít zakončen trojúhelným nástavcem.