městský dům

Dvoupatrový nárožní zděný dům o čtyřech okenních osách do sadů 5. května a třech do Veleslavínovy ulice se sedlovou střechou do úhlu, s pálenou krytinou. Stojí na obdélné parcele bez dvora. Fasáda prostá, klasicistní. Plochu přízemí člení vodorovné pásování v omítce, okna obdélná v prostých šambránách. Korunní římsa profilovaná. Ve 2. ose zleva ze sadů 5. května obdélný vstup, rámovaný v omítce. Interiéry všech podlaží plochostropé, pouze jedna místnost v přízemí s valenou klenbou. Schodiště do patra se stoupavými segmentovými klenbami nad rameny. Objekt je podsklepen – sklepy s cihelnými valenými klenbami s lunetami. Na severní straně zachován kus městské hradby, která tvoří zdivo zadní části domu (přízemí a 1. patra).