nájemní dům

Řadový čtyřpodlažní dům se zvýšeným přízemím a symetrickým plochým průčelím o šesti okenních osách, střední dvě osy v mělkém rizalitu. Přízemí členěno pásovou rustikou, 1. a 3. patro odděleno římsami. Okna vysoká obdélná třídílná, v ustupujících šambránách, s kazetami završenými řetízkovým páskem v nadpraží a s po patrech odlišně zdobenými parapety (ve 2. patře rostlinné kartuše s vpleteným maskaronem). V meziokenních pilířích mezi oběma římsami ploché pilastry, v rizalitu protažené až po korunní římsu, s květinovými hlavicemi a dlouhými páskovými závěsy. Nad okny 3. patra členitý pásek završený plochou korunní římsou se zuby a perličkami. V soklu fasády ve 3. okenní ose prostý obdélný vstup převýšený až k parapetní římse nad ním jsoucího okna zvýšeného přízemí. Vysoký sokl sutrénu je v levém křídle prolomen dvojicí čtvercových sklepních oken, v pravém křídle vstupem a výkladcem jen mírmě pod terén zapuštěného obchodu.