nájemní dům

Pětipodlažní nárožní dům s plochou fasádou a kruhovými balkony ve zkoseném nároží. Levé křídlo (do ulice Skřivanovy)o osmi okenních osách, pravé křídlo (do ulice) o pěti okenních osách. Okna obdélná, třídílná, s parapetními římsami; v přízemním soklu v osách výkladce resp. vstupy obchodní vybavenosti stejného obrysu. Mezi 1. a 2. patrem oběžná římsa, 1. patro pokryto pásovou rustikou. Obě křídla jsou v krajních osách členěna širokými mělkými rizality (stejně široký pravý rizalit pravého křídla o 2 okenních osách) s nárožní rustikou po celé výšce. Parapety i meziokenní pilíře zdobeny plochými ornamenty, případně rustikou. Ve 4. patře v parapetech plastiky věnců, v rizalitech (vyjma dvouosého) široce rozprostřené festony se štítem a bočními hledími s dvojitými závěsky. Ve zkoseném nároží jsou ve 2., 3. a 4. patře kruhové balkony tvořené vždy plochou deskou, nesenou dvojicí dekorativních konzol a osazenou dekorativním kovovým zábradlím. V levém křídle je v přízemí 3. okenní osy prostý obdélný vstup, převýšený nad sokl přízemí a krytý plochou římsou na konzolách, která tvoří parapet světlíkovému oknu, jednotnému s okny 1. patra. Fasáda je završena vysokým páskem a plochou korunní římsou s vejcovcem, nesenou ozdobnými konzolami osazených ve dvojicích nad meziokenními pilíři či nárožními rustikami rizalitů. Nad rustikami přínárožních pilastrů je korunní římsa rozšířena a nese čtveřici zdobených pilířů s kovovými hroty a s mezilehlými atikami- nad rizality segmentovými, nad nárožím rovnou.